Шукати в цьому блозі

четвер, 16 вересня 2021 р.

Година спілкування з елементами тренінгу "Обираємо здоровий спосіб життя"

Хто здоровий, той сміється

Все йому в житті вдається.
Він долає всі вершини,
Це ж чудово для людини!
В Орлівській школі на базі 7 класу відбулась відкрита година спілкування у формі тренінгу "Обираємо здоровий спосіб життя".
Інтерактивна форма спілкування сприяла вихованню у дітей ціннісного ставлення до власного здоров"я , бажання дбати про його зміцнення, формуванню корисних звичок та прищепленню інтересу до занять фізичною культурою та спортом. Вдало використаний метод кольоротерапії виявив, що у дітлахів позитивне налаштування на навчальний процес. Вправа "асоціативний кущ настрою" підкреслила, що діти несуть з собою до школи усмішку, позитив, гармонію душі і тіла, лагідні привітання для друзів і вчителів, добрі справи.
Школярі ознайомилися у формі рольової гри з мудрою притчею і вкотре для себе підкреслили, що "здоров'я - найцінніший скарб". 
Вправа - бріколаж "За здоровий спосіб життя в моєму розумінні" об'єднала дуже різні речі: зубну щітку, бейсболку, книгу, квиток на літак, тенісну ракетку, екосумку, яблуко, гребінець, скакалку. На перший погляд вони дійсно зовсім різні, але кожна з них має пряме відношення до здоров'я.
Найактивніше відбувалося обговорення режиму дня. Вправа "Мозковий штурм" виявилася дуже ефективною формою пізнання того, як можна все встигнути: відвідати гурток, вивчити уроки, відпочити з друзями, тощо. 
Стежина активного відпочинку привела юних орлівчан - мандрівників до столиці Японії Токіо, звідки тріумфально поверталася параолімпійських збірна України з 98 медалями. Діти були в захопленні і висловили думку, що спортсмени з обмеженими можливостями мають надзвичайно багату і міцну духовну складову здоров'я. Вони позитивно оцінюють себе, вміють долати труднощі і почуваються господарями власного життя.
Діти захоплюються своїми співвітчизниками параолімпійцями. Присутні гучними оплесками привітали шкільних героїв Кашкера М. та Ганзу М., які стали призерами змагань з бігу на 300 м, присвяченого дню фізичної культури та спорту в рамках олімпійського тижня. 
Взявши активну участь у тренінгу, учні прийшли до висновку, щоб бути здоровим недостатньо мати тільки здорове тіло, слід зміцнювати дух. 
Любі діти, ваші вчителі бажають вам зростати здоровими на радість батькам, школі та неньці - Україні.











Немає коментарів:

Дописати коментар