Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 вересня 2021 р.

Екологічно - просвітницькі заходи

    Формування активної життєвої позиції щодо збереження природи, вміння школярів помічати красу оточуючого світу, є важливою складовою екологічної культури особистості. 

    В Орлівській школі вихованню екологічної культури приділяється дуже велика увага. Вчителі предметними, класоводи, класні керівники під час уроків, годин спілкування, екскурсій завжди підкреслюють красу рідного краю, що сприяє формуванню моральних почуттів обов'язку і відповідальності за її збереження! Спонукає до природоохоронної діяльності. Практична діяльність (заготівля пташиних кормів) підкріплюється теоречними знаннями. Сьогодні в школі відбувалась інтелектуальна гра "Брейн - ринг "Як правильно підгодовувати зимуючих птахів". В ході підготовки учні дізналися багато цікавих фактів з життя пташиного царства. Наприклад, що птахи полюбляють сухофрукти і гриби. Що приємним сюрпризом для пернатих є червиві гриби. Сухі комахи та черви - це свято для багатьох птахів. 
Багато цікавої і корисної інформації пролунало в ході гри, яка тривала до 10 балів. Грали дві команди: "Синиці - капітан Чуга Марія (7клас), Ключища Артем, Заяць Карина, Заболотня Кароліна (6 клас) та "Сойки" - капітан Щербина Ярослава ( 7 клас). Мірошниченко Дар'я, Криворученко Максим, Кудояр Дар'я (6клас). Перемогу виборола команда "Сойки", але їхні супротивники до кінця зустрічі не втрачали оптимізму, волі до перемоги і були нагороджені гучними оплесками і повагою глядачів. 
В ході гри проходили хвилини реклами, які було використано для пропагування екологічної культури "Сортування сміття - продовжить життя". Школяри взяли участь в обговоренні правил сортування сміття та мотиваційних прийомів щодо цього питання. Діти дійшли висновку, що культура суспільства починається з кожного з нас. Будьмо свідомими громадянами екологічно грамотного суспільства.






Немає коментарів:

Дописати коментар