Шукати в цьому блозі

середу, 29 вересня 2021 р.

Сторінки історії

    Сьогодні в Орлівській школі проходив урок пам"яті "80 років пам'яті: забуттю не підлягає", приурочений до 80 - х роковин трагедії в Бабиному Яру. 

Учитель історії Щербина О.В. розповіла учням про трагічні події вересня 1941 року, як "дорогою смерті" пройшли тисячі українських євреїв, ромів, військовополонених. Вона презентувала присутнім книгу О.С.Сусленського "Праведники Бабиного яру", в якій розповідається про українців, які ризикуючи власним життям, переховували євреїв.
Вчитель української літератури Закіянова О.А. прочитала вірш В.Сосюри "Бабин яр" . І сльози стояли на очах у школярів і вчителів від її тихого, проникливого голосу. Олена Ананіївна познайомила присутніх з книгою Томаса Кініллі "Список Шиндлера". Роман, став володарем Букерівської премії, а 1993-го року був екранізований Стивеном Спілбергом. Цей пронизливий фільм здобув 7 нагород кіноакадемії "Оскар" і визнаний одним з найсильніших у американській киноакадемії. Страшні події Голокосту в Європі і непереборний дух сміливої, сильної людини зробили фільм актуальним у всі часи.
Ми повинні пам"ятати про трагічні події в історії, вшановувати пам'ять їх жертв, щоб вони ніколи не повторились знову.





Немає коментарів:

Дописати коментар